Oopsies

oopsiesIngrediënten (2 personen)

  • 3 eieren 0,0 khd – 240 kcal – 21,9 eiw – 17,3 vet
  • 100 gram roomkaas 2,5 khd – 334 kcal – 10,2 eiw – 31,5 vet
  • ½ theelepel bakpoeder 0,33 khd – 1,3 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 mespunt zout

Totaal: 2,8 khd – 575,3 kcal – 32,1 eiw – 48,8 vet

Bij 6 hoopjes p/stuk: 0,47 khd – 95,9 kcal – 5,4 eiw – 8,1 vet
Bij 8 hoopjes p/stuk: 0,35 khd – 71,9 kcal – 4,0 eiw – 6,1 vet

Werkwijze

Splits de eieren. De roomkaas goed mengen met de eidooiers en het zout, tot je geen klontjes meer hebt. In andere vetvrije!! schaal eiwitten stijf opkloppen met het bakpoeder. Heel stijf tot het glanst. Dus als ze stijf zijn nog even een paar minuten, tot je de schaal ondersteboven kunt houden! Dan beetje bij beetje het gele mengsel door de stijfgeklopte eiwitten spatelen. Niet mixen, alleen om spatelen zodat alles heel luchtig blijft. Doe dit alles met vetvrije kommen en schalen en zorg dat alles goed droog is. (Ontvet alles eventueel met citroensap, in een metale kom gaat het makkelijker dan in een plastic kom.)
De bakplaat bekleden met bakpapier en met grote opscheplepel 6 tot 8 even grote hoopjes maken. En dan de oven in op 150 graden ongeveer 25 minuten.

Beleggen met kipfilet, roomkaas, of filet americain bijvoorbeeld. 😉

Ze zakken wat in na het eruit halen, dit is normaal. Prima vervanging voor het broodje bij de hamburger! Ze zijn ook goed in te vriezen en dan de avond ervoor uit de vriezer halen en ontdooien in de koelkast.

 

113 gedachten over “Oopsies

  1. Rudy

    Heerlijk met variatie van kaas met knoflook, Graslook, Tuinkruiden enz !1 MMmmm

  2. Connie

    Is de kaas te vervangen voor iets anders? Ik reageer niet goed op kaas.

  3. Femke

    Mijn oopsies zijn mislukt, hoe zou dit kunnen komen? Heb alles hetzelfde gebruikt alleen lactose vrije roomkaas maar dat zou niet uit moeten maken toch?

  4. rakhee

    Wat voor bakpoeder moet je hiervoor gebruiken?

  5. Barry

    hoeveel oopsies haal je uit die 3 eieren en 100 gram roomkaas?

  6. marjan

    ik had een vraagje ik wil dit ook graag maken heb helaas geen oven maar wel een Jet Fryer van tell sell. daar ga ik het proberen in te maken. maar had een vraag het zout goed mengen zodat er geen korreltjes meer zijn maar waar meng je die in mee dan samen met de roomkaas en de eierdooiers of apart ? alvast Bedankt

  7. bianca

    hoi, er is maar 1 bakpoeder…het andere heet bak soda en dat is echt iets anders

  8. matthijs

    Volgens mij is het al gelukt, ik heb het in de facebook groep voorbij zien komen.

  9. Esther

    Hoi, wat een geweldig recept, de oepsie smaken goed en zien er ook nog leuk uit. Mijn vraag is hoelang kun je oepsie bewaren als je ze niet invriest, in bv de koelkast?

  10. sandra

    Ik bewaar ze in de koelkast en dat gaat goed. Bij mij 3 dagen. 3de dag is max.

  11. Linda

    Zijn deze oopsies 100% koolhydraat vrij?

  12. matthijs

    Wij rekenen maximaal 1 koolhydraat per oopsie. Het beste kan je de ingrediënten optellen en delen door het aantal opsies dat je hebt gemaakt, dan weet je het zeker.

  13. Dm

    Bij mij was het heel vloeibaar waardoor ik niet zomaar op een bakplaat evengrote hoopjes van kon maken. Klopt het of heb ik het fout gemaakt?
    Ik gebruik hierdoor muffinbakplaat.
    Maar dan zijn ze dus wel heel klein.
    Misschien een tip?

  14. Charmila

    Hallo
    bij mij zijn de oopsies heel mooi van buiten, bruin ook aan de onderkant. Maar binnen is het nog schuim dus nog eiwit. Dat hoort toch niet?? Wat heb verkeerd gedaan?

  15. matthijs

    Ik denk de oven iets minder in temperatuur en de oopsies wat langer er in.

  16. Mirella

    Hallo. kun je misschien ook wrongel (waar kaas van wordt gemaakt) gebruiken ipv roomkaas?Ik woon in Denemarken en hier is wrongel vrij verkrijgbaar in elke supermarkt! Zeer kh arm.

  17. matthijs

    Geen idee, ik heb nog nooit iets met wrongel gedaan, je zal in de eerste plaats moeten uitvissen hoeveel koolhydraten er in zitten en als dat okay is dan zijn wij heel benieuwd hoe dat ging 😉

  18. Elly Groenendijk

    ik heb een vraag, kun je de oopsies ook bakken in cup cake vormpjes?

  19. dineke

    hou super site,
    mag je de oopsies vanaf week 1 gebruiken? of liever wat later?
    en mijn man heeft wat moeite met het verzinnen van tussendoortjes, nog tips?
    groetjes dineke

  20. Elly

    Ik gebruik ivm melkallergie altijd geiten-roomkaas. Dat werkt ook. Chevre doux heet het ook wel. Is dat een idee?

  21. jj

    helaas heeft de lactose er wel mee te maken. die zocht dat het geheel bij elkaar blijft en bindt bij verhitting

  22. yvonne

    Hallo,

    Omdat ik graag wat stoei met recepten, vanmiddag de oopsies anders gemaakt.
    I.p.v. roomkaas, 40 gram Parmezaanse kaas en wat dille toegevoegd.
    k vond het erg geslaagd. Het wordt iets knapperig dan de andere oopsies.
    De oven ook iets hoger gezet.

    groetjes Yvonne

  23. miranda

    Ik wil ze ook gaan maken en heb verse roomkaas met kruiden gekocht, echter hier zit wel suiker in
    Nou ben ik niet van de suiker ivm allergieen, dus weet niet zo goed wat ik hier mee aan moet.

  24. anneke

    heb ze vanmiddag gemaakt leken pannekoekjes liep ook helemaal uit toen ik ze op de bakplaat legde wat heb ik fout gedaan alvast bedankt

  25. Frouwk

    Goedemorgen,

    Vraagje is baking soda hetzelfde als bakpoeder??

    Mvg Frouwk Wieringa

  26. matthijs

    Hallo Frouwk, nee dat is niet hetzelfde. Bakpoeder is kant en klaar, bakingsoda moet je activeren met zuur. Baking soda is geweldig spul maar je moet er wel even mee oefenen voordat het echt werkt, of het met oopsies werkt weet ik niet.

  27. Frouwk

    Oh fijn dat ik het weet,bedankt voor je antwoord,bakpoeder kan je zo in elke supermarkten kopen?

    Mvg Frouwk

  28. Hella

    de mijne zijn zo plat als een dubbeltje
    eigeel met room kaas is dunnen soep bij jullie ook
    wat doe ik fout?
    gr Hella

  29. Renske

    ik heb voor deze dag de oopsie`s gebakken maar dan staat er bij week 7 dag 6 oopsies maar is dit dan 1 of 2 en doen jullie er ook wat op ?

  30. matthijs

    Jazeker, lekker plakje ham of kaas. Maar je kunt er gewoon alles opdoen zonder koolhydraten… okay, niet 1 kg gehakt of een halve koe ofzo maar gewoon beleggen.

  31. Sannie

    Grrr 3x mijn bakken en gardes ontvet…. 3x eiwit stijf proberen te kloppen…maar krijg het niet stijf.. ik heb het nu maar zo in een cupcake blik gegoten. Ben benieuwd. Ze staan in de oven. Ik heb in plaats van gewone roomkaas, kruidenroomkaas gebruikt…

  32. Sannie

    Nou, ondanks dat ik mijn eiwit niet stijf kreeg, waren ze heeeerlijk. Heb heerlijk gegeten.

  33. matthijs

    Gewoon een paar. De voedingswaardes staan er bij, ons streven is dat je ongeveer 2/3 van de koolhydraat inname uit groentes haalt, wat daar nog van over is kan je verdelen over de rest zoals oopsies.

  34. Andrea

    eigeel met roomkaas is inderdaad heel dun, maar dat moet je dus heel voorzichtig met spatel door je stevig (!) geklopte eiwitten met bakpoeder scheppen. Die eiwitten krijg je alleen zo schuimig stevig met een mixer, en alleen als zowel je schaal als de gardes vetvrij zijn, dus met heet water en sopje schoonmaken en met schone theedoek drogen.

  35. miranda

    ik heb ze ook gemaakt en ik vind ze echt lekker. Hartig of zoet, kan allebei. Lekker nu ik geen brood of zo kan.

  36. miranda

    ja, ik ben verslaafd. Ik heb er vandaag weer gemaakt, morgen probeer ik een zoete versie. En eentje met ricotta wil ik ook wel priberen, en met ricotta en caco, of roomkaas en cacaco en wat zoetstof en en en……
    En ze zijn zo simpel te maken, wat een superidee heeft iemand ooit gehad!!

  37. Ester

    Mijn eerste poging staat in de oven, ik ben erg benieuwd!

  38. Wendy

    Kan ik de roomkaas ook voor mascarpone vernagen?

  39. michele aue

    Hallo inneke en mathijs,
    Waarom bij deze lunch totaal geen groente of salade???? Oepsies al gebakken en tzijn plaatjes!

  40. Natas

    Gisteren gemaakt…super gelukt…vanmorgen gegeten met dun laagje roomkaas met peper…beetje ham/kaas…heerlijk
    Wil ook een zoete variant gaan proberen

  41. miranda

    Hoi, ik heb ze nu al vaker gemaakt en ze zijn een favoriet, eigenlijk kunnen ze altijd, smorgens, savonds, snachts. Super. Ik had nu alleen teveel eigeel 4 eieren per ongeluk dus het beslag werd niet echt dik na mixen maar gewoon als een ronde plak op de bakplaat gegoten en na het bakken met een pizzasnijder in stukken gesneden. Wel dunner maar net zo lekker!!

  42. Elly

    Voortaan zelf kruiden toevoegen? Ik gebruik bv Provençaalse Kruiden 🙂

  43. Alice

    Ik kreeg de eiwitten niet helemaal goed stijf. Iemand enig idee hoe dat komt?
    Heb ze nu in muffin vorm gegoten kijken hoe dat gaat en smaakt.

  44. Coo

    Roomkaas voor de oopsies… welke soorten gebruiken jullie? Er zijn zoveel veel varianten… Ik koop boodschappen altijd bij aldi en appie… hoor graag tips 🙂

  45. matthijs

    Dan heten het gemakkies 😉 staat ook ergens op de website, ik zou de zoekfunctie gebruiken.

  46. Sandra

    Horen de oopsies een beetje nat te zijn van binnen?
    Heb ze net gemaakt maar zijn van binnen nog een beetje snotterig.
    bedankt alvast.

  47. matthijs

    Eigenlijk niet… misschien iets langer? Of als ze net uit de oven komen even op een roostertje leggen.

  48. Susanne

    Ik lust geen andere kaas als plakjes kaas. Proef je de roomkaas heel erg bij deze oopsies

  49. apdegraaff

    Ik gebruik wijnsteen. Geeft niet die nare smaak.

  50. Coby

    De eiwitten met wijnsteenbakpoeder veel langer kloppen, net zolang totdat je de schaal op de kop kunt houden en het mengsel er niet uitvalt.

  51. Marianne

    Wat betreft het opkloppen van het eiwit: de eieren moeten zo vers mogelijk zijn, anders lukt het ook niet goed. Wij hebben eieren van onze eigen kippen, een heel groot verschil in resultaat! Ik maak ook wel eens meringues en die worden ook stukken beter met onze eigen eieren. Dus zoek in de buurt een ” eierautomaat”, dat is altijd verser dan uit de winkel.

  52. Patrizia

    welke roomkaas word het meeste gebruikt voor in de oopsies?

  53. matthijs

    Wij pakken de vierkante bakjes bij de Albert Heijn. Gewoon de goedkoopste, vroeger Euroshopper nu een blauw groenig bakje.

  54. Conny

    Ik heb de oopsies gebruikt als broodje bij de hamburger. Wat een gigantische knoeiboel is dat geworden. De broodjes zijn veel te zacht en dun. Al bij de eerste hap waren ze plat gedrukt en kapot.

  55. Dennis

    Wat ook wel eens kan helpen is om eerst een klein beetje (een kwart of zo) van het eiwitmengsel te mengen met het eigeelmengsel. Daardoor wordt het eigeelmengsel iets dikker. Familie maken noemen we dat. En dan vervolgens het eigeelmengsel mengen met het eiwitmengsel. Gebruik geen garde meer maar een spatel (met zo’n gummikant) en dan heel voorzichtig steeds een beetje omvouwen, niet hard roeren. Je wil de lucht in het eiwit houden.

  56. Jess

    Hoi,

    Ik heb vandaag oopsies gemaakt met roomkaas, maar het was te zoutig . Ik had begrepen dat roomkaas ook vervangen kan worden door kwark. Moet ik dan ook 100 gram kwark gebruiken of meer of minder.

    Alvast bedankt.

    Groetjes van een beginner

  57. Lia

    Ik heb gewoon zakjes uit de supermarkt en daar haal ik dan een theelepeltje uit

  58. Matthijs de Leeuw

    Ligt eraan wat je erop doet:) 2 met een hamburger en 4 met gewoon beleg ofzo;) Als je sport 6.. als je hele grote maakt 1..

  59. Christina

    Aangezien mijn bakplaat te klein is lopen de rondjes in elkaar over. Ik heb toen gewoon het hele bskpapier ingesmeerd en snij hier zelf langwerpige “boterhammen” van. Prima!

  60. Diny

    Ik heb ze gemaakt in kleine bakjes daan eet ik er wel 2 maar ze zijn wel fijn zo

  61. Joke

    Oopsies goed van smaak, maar plakken aan bakpapier, enig idee hoe dat komt?

  62. Rees

    ik heb de oopsies gemaakt en het is prima gelukt en lekker. dank voor het recept. gr Rees

  63. Marijke

    Heerlijk! Dank je voor het recept. Ik heb ze gemaakt met de roomkaas met knoflook en kruiden, eigen merk Jumbo.

  64. Wiettske

    Ik heb fiber husk glutenfrittnphysilliumfroskal gekocht (meel zonder koolhydraten kan ik dit gebruiken voor broodjes geen koolhydraten

  65. Wiettske

    Gebruik je bruin of wit bak papier. Ik heb het idee dat wit bakpapier altijd meer plakt.

  66. Mar

    Hoi ik maak de oopsie met een eetlepel kokosmeel door het eigeel en roomkaas.
    En gebruik provincialse kruiden ze zijn dan van binnen minder nat en net iets steviger.
    Zijn ze dan nog wel geschikt voor de kha dieet?

  67. Ine

    Lekker varieren met deze oepsies…. maakte ze vandaag met zoetstof en koekkruiden ipv zout. Slagroom en frambozen er op. Heerlijk.

  68. Ella

    Dat is ook kaas…. Ik zou het dan met griekse of turkse yoghurt proberen

  69. Bianca

    Kun je de oopsies ook in muffinschaal maken? Zodat het kleine broodjes worden?

  70. judith

    Kun je niet tegen lactose dan is minusl roomkaas ook goed als vervanger. Verkrijgbaar bij de jumbo

Reacties zijn gesloten.