Mozzarella pannenkoekjes met zalm en spinazie

Mozzarella spinazie pannenkoekjes met zalm

Mozzarella pannenkoekjes met zalm
Mozzarella pannenkoekjes met zalm

Mozzarella pannenkoekjes zijn ontzettend populair, want ze zijn heerlijk en makkelijk te maken! Ik maakte een hartige variatie op de naturel variant, met een mooie groene kleur. Pureer de spinazie mee met het beslag voor een egale groene kleur. Maak ze eventueel de avond van te voren al klaar, rol ze op met de zalm en neem ze mee voor de lunch in je bentobox.

Ingrediënten mozzarella pannenkoekjes

  • 1 bol mozzarella 1,9 khd – 293,8 kcal – 21,3 eiw – 22,5 vet
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 2 eetlepels room 0,6 khd – 67 kcal – 0,4 eiw – 7,0 vet
  • 50 gram spinazie 0,5 khd – 13 kcal – 1,6 eiw – 0,3 vet
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 75 gram gerookte zalm 0,0 khd – 138,8 kcal – 16,4 eiw – 8,1 vet
  • 25 gram rucola 0,0 khd – 5,5 kcal – 0,9 eiw – 0,1 vet

Ingrediënten dressing

  • 1 eetlepel mayonaise 0,0 khd – 110 kcal – 0,2 eiw – 12,0 vet
  • 1 theelepel mosterd 0,2 khd – 6,5 kcal – 0,3 eiw – 0,5 vet
  • drupje zoetstof
  • zwarte peper

Totaal = 3,2 khd – 794,6 kcal – 55,7 eiw – 62,1 vet

Bereiden

Pureer met de staafmixer de mozzarella met de room, eieren, dille en spinazie en zout en peper naar smaak. Als je diepvriesspinazie gebruikt, ontdooi die dan voor gebruik en druk het vocht er uit in een zeef.
Bak voorzichtig pannenkoekjes op een zacht vuurtje. Smelt wat boter of ghee in een koekenpan en giet hier een paar lepels beslag in. Maak een aantal kleine of één grote. Kleintjes zijn makkelijker te keren. Keer de pannenkoekjes pas als de bovenkant mooi droog is en bak ze dan zachtjes bruin aan de andere kant.
Meng ondertussen de mayonaise met mosterd, zoetstof, zwarte peper. Leng aan met water tot een vloeibare dressing.
Leg de pannenkoekjes op een bord, verdeel de zalm in plakjes en leg deze op de pannenkoekjes. Leg er een toef rucola op eventueel aangemaakt met wat olie en zout en peper. Lepel daar de dressing overheen of bewaar de dressing in een sauscupje als je de pannenkoekjes meeneemt in je bentobox.

8 gedachten over “Mozzarella pannenkoekjes met zalm en spinazie

  1. Danna

    Wat voor room gebruiken jullie
    Alvast bedankt
    Groetjes van Danna

  2. matthijs

    Gewoon ongeslagen en ongezoete slagroom. In de supermarkt gewoon kijken welken het minste koolhydraten heeft.

  3. Ilse

    Ik ben sinds 2 dagen begonnen met dit dieet en oh wat is het lekker. Net deze pannenkoekjes gemaakt. Jum jum. Ik zit bom vol.

  4. Pascalle

    Voor hoeveel personen is dit? Hoeveel pannenkoekjes maak je hiervan?

  5. matthijs

    Alle ingrediënten op gobento zijn voor 1 persoon behalve als anders vermeld is. Het antwoord op deze vraag en vele andere antwoorden kun je vinden op onze beginnen pagina.

  6. Marianne

    Het is even werk doordat het bakken langzaam gaat maar wat was het lekker. Ook lekker als voorgerecht in kleinere porties uiteraard. Gaat in de map bij de andere blijvertjes

  7. Jola

    Heerlijke pannenkoekjes, maar hier hebben we met z’n tweetjes van geluncht.

Reacties zijn gesloten.