Focaccia’s

Foccasia
Focaccia’s

Focaccia’s

Voor wie brood echt ontzettend mist is dit een heerlijke vervanging. Anky heeft deze mooie ronde focaccia’s  in een bakblik van de Xenos gemaakt. Er zitten wel vrij veel koolhydraten in dus dit “gebakje” is niet geschikt als je net begint met koolhydraatarm eten of als je weet dat je het er niet bij 1 kan laten.

Ingrediënten

  • 50 gram amandelmeel 2,3 khd – 286 kcal – 10,5 eiw – 24,7 vet
  • 2 eieren 0,0 khd – 160 kcal – 14,6 eiw – 11,6 vet
  • 1 el gesmolten kokosolie 0,0 khd – 89,8 kcal – 0,0 eiw – 10,0 vet
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder 1,3 khd – 7,0 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • 1 mespuntje zout
  • Italiaanse kruiden of Provençaalse kruiden

Totaal per stuk bij 6 stuks: 0,7 khd – 90,5 kcal – 4,2 eiw – 7,7 vet

Bereiden

Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.

Meng het amandelmeel, bakpoeder en zout in een kleine kom. Vervolgens voeg je de kokosolie en eieren toe en giet je het mengsel op een bakplaat of quichevorm.

[box type=”info”]Bekleed de bakvorm met bakpapier, het wil nog wel eens kleven.[/box]

Bestrooi de focaccia’s met de Italiaanse kruiden en bak gedurende 18-20 minuten. Verwijder het brood uit de oven en laat het afkoelen op het rooster, zodat de bodem niet slap wordt.

Voor de mini’s heb ik 2x het recept gebruikt en hier 12 kleine rondjes uitgekregen.

[box type=”info”]Je kunt de gerechten die je lekker vindt tegenwoordig makkelijk delen met de share knoppen onder het recept!
Kijk ook eens in onze winkel, daar kan je handige keuken- en lunchspullen vinden. Daarnaast support je daar deze gratis recepten mee.[/box]

10 gedachten over “Focaccia’s

  1. berlinda

    ik heb wel bakpoeder of baking soda in huis maar geen wijnsteenbakpoeder wat kan ik er nu het beste in doen

  2. matthijs

    Het beste bakpoeder, bij baking soda moet je het activeren dus dat eerste is makkelijker.

  3. matthijs

    Hoi Mirella, je kan het beste de ingrediënten googlen op “voedingswaarde en het product” dan vind je ze.

  4. martine

    Welke bakvorm van de xenos heeft u gebruikt en wat is de doorsnee?

  5. miranda

    dit is toch niet veel koolhydraten? Ik las op de recepten site dat er best veel koolhydraten inzitten maar als ik dit recept lees, 0.7 per stuk als je er 6 maakt. Heb ik iets verkeerd gelezen ofzo?

  6. matthijs

    6 stuks is 4,2 gram koolhydraten. Aangezien ze best klein zijn zal dit nooit genoeg zijn voor een maaltijd. Dus in verhouding zit er veel in.

  7. Wil

    Ik verdraag geen amandelmeel, krijg er maagpijn van. Kan ik ook alleen kokosmeel gebruiken of iets anders?

  8. matthijs

    Gewoon lekker overslaan, dit zijn toch al een beetje de gerechten die op het randje zitten.

  9. Pat

    Vandaag voor het eerst gemaakt. Ik vind het erg goed op brood lijken. Lekker zeg, voor herhaling vatbaar.

Reacties zijn gesloten.