Cheddar pasta met courgetti

Cheddar pasta
Cheddar pasta

Cheddar pasta met courgette spaghetti … courgetti.

Ok, we eten geen pasta maar we kunnen het natuurlijk wel vervangen met iets zonder koolhydraten. De Spirelli snijder van Gevu is ideaal om een courgette in sliertjes te snijden. Die kan je in mijn winkeltje krijgen.

Ingrediënten

  • 1 courgette (± 300 gram) 15,0 khd – 87 kcal – 6,9 eiw – 0,0 vet
  • 1 kipfilet 0,0 khd – 138 kcal – 29,1 eiw – 2,3 vet
  • 50 gram spekjes 0,3 khd – 120 kcal – 7,5 eiw – 10,0 vet
  • ½ uitje, in snippers 1,0 khd – 5,5 kcal – 0,2 eiw – 0,0 vet
  • ½ teentje knoflook, geperst 0,3 khd – 1,4 kcal – 0,1 eiw – 0,0 vet
  • 75 gram cheddar kaas 0,1 khd – 311,3 kcal – 19,1 eiw – 25,8 vet
  • 50 milliliter room 1,5 khd – 167,5 kcal – 1,0 eiw – 17,5 vet
  • ½ maggi bouillonblokje 0,5 khd – 4,5 kcal – 0,0 eiw – 0,0 vet
  • gemalen peper naar smaak

Totaal: 18,7 khd – 835,2 kcal – 63,9 eiw – 55,6 vet

Bereiden

Begin met het in slierten maken van de courgette. Je kan hier een speciale puntenslijper voor gebruiken of een mandoline. Heb je dit niet, dan kan je ook een grove rasp gebruiken en de courgette in de lengte raspen. Laat het uitlekken in een vergiet en zet het aan de kant.

Pak een braadpan en bak de spekjes uit op een niet te hoog gas. In de tussentijd snij je het uitje en snij je de kip in blokjes. Als de spekjes zijn uitgebakken, dan kunnen de uitjes erbij en gefruit worden. Vervolgens kan de kip er bij, de knoflook en het halve maggiblokje. Laat de kip rustig garen op een laag vuur en schep het af en toe om. In de tussentijd kan je de courgette roerbakken in een andere braadpan of een wok. Beetje peper door beide pannen.

Na een paar minuten zet je de wok met de courgette lager en laat je het zachtjes wat gaarder stomen.  Niet te lang want het mag wat knapperig blijven en zeker niet te zacht worden. Doe nu de room bij de kip, schep het nog wat om en rasp ⅔ van de cheddar erdoor.  Na een paar minuten mag je de saus mengen met de “pasta”. Rasp de rest van de cheddar er overheen.

Weekmenu 6.

24 gedachten over “Cheddar pasta met courgetti

  1. jet

    Nee,Matthijs,deze reactie moest bij de gourgettesoep,maar ik kon hem niet verwijderen,zit nu wèl aan de courgettespaghetti en die smaakt fantastisch!Het is een flinke voedzame hap,kan ik je vertellen O:-)

  2. matthijs Bericht auteur

    Zat wat te plagen, we hadden het al gezien. Deze spaghetti eten Ineke en ik ook erg graag. We zijn ook gek op courgettes, daarom ook zoveel recepten met courgette.

  3. jose Rotteveel

    Ziet er weer heerlijk uit, zoals al jullie recepten! Deze staat op de lijst voor zondag! Wij zijn ook gek op courgettes, kweken ze zelf, dus veel!

  4. Anneke

    Wat is dit lekker zeg! Heerlijk gegeten!

  5. Hielco

    Vanavond gegeten. Heerlijk! Voor een gezin met 3 opgroeiende jongens moet je wel meer dan 2 x zoveel maken als in het recept. De cougetti was nieuw voor mij. Beetje experimenteren hoe je die fatsoenlijk houdt zonder dat het papperig wordt.

  6. Elisabeth

    Is hetrecept van de prei voor 1 persoon?
    Complimenten voor de recepten heb vanmiddag de courgettesoep gemaakt.
    Was heerlijk!!

  7. Wendy

    Bij mij was het wel soep, heb alles verdubbeld omdat het voor 2 pers was.
    maar was heel waterig. Heb de courgette ook laten uitlekken.

  8. Thea

    Heerlijk deze courgette spaghetti ! Bedankt voor alle duidelijke en lekkere recepten!

    Groetjes,
    Thea

  9. Sjoukje

    Lijkt mij erg lekker maar wat kan ik inplaats van spekjes gebruiken.? Mijn zout gebruik mag niet hoger zijn dan minder dan 1 gram per dag.

  10. matthijs Bericht auteur

    Je kunt het bouillonblokje weglaten en vervangen voor bouillon zonder zout. Of je zoekt gerookt spek met minder zout.

  11. EVa

    Is dit recept voor één persoon? Het lijkt me best veel!

  12. Sunny

    Ik heb een halve kipfilet genomen Rn 3/4 courgette, wat een verwennerij echt
    Heerlijk!!

  13. Sandra

    Het was heerlijk ik heb nog geen spirelli apparaat… en de courgettini was op dus met pompoen spaghetti gegeten!!! Ook heerlijk en minder snel kans op waterigheid… tevens is de pompoen maar 2khd per 100 gram.

  14. Yvonne

    Waar koop/vind jij pompoen spaghetti? 🙂

  15. Linnie verleg

    Mag ik ook iets anders gebruiken ipv kip?
    Want dat lusten ze hier niet

  16. Angela

    Op hoeveel personen zijn alle recepten gebaseerd? Ik kan dat nergens terug vinden.. 🙁

Reacties zijn gesloten.